Aktiviteter 2019/2020

KFUM Heby är en ung och växande förening, och de aktiviteter som vi gör är sådana som våra medlemmar har efterfrågat. Vi är en ungdomsförening, och inriktar oss inte enbart på ett område. Vi försöker helt enkelt att göra det som våra medlemmar vill. Här nedanför ser du de största av de saker vi gör just nu. Titta gärna i galleriet på startsidan (”Hem”). Där ser du bilder från verksamheterna. Kontakta kansliet om du vill vara med på någon aktivitet. (”Om oss” / ”Kontakt”.)

Fredagsfotboll

Varje helgfri fredag klockan 19:00 – 20:45 spelar vi inomhusfotboll (futsal) i stora sporthallen i Heby Arena. Vi är 15 ordinarie spelare och ett tiotal reserver. Vi spelar i tre lag som möter varandra i 5-minutersmatcher. Lagen delas upp i början av varje pass, och reserverna vet då om de får plats den kvällen eller inte. Endast medlemmar som finns med på spelarlistan får befinna sig på planen under kvällen. KFUM Heby bjuder spelare och publik (i möjligaste mån) på frukt. Höstterminen avslutas den 20 december, och vårtterminen påbörjas i januari. De flesta spelarna är mellan 17 och 22 år gamla. Ansvariga ledare är Hussein, Ahmad och Mats.

Kulturgruppen

Gruppen består av de medlemmar som anmäler sig till gruppens aktiviteter. Vi gör med oregelbundna mellanrum utflykter till olika intressanta resmål eller upplevelser, nära eller längre bort. Medlemmarnas egna idéer och förslag är viktigast. Vi har t.ex. besökt Gårdsjö Älgpark, Kolmården och Norrköping samt spelat minigolf i Västerås. Våren 2020 ska vi besöka bland annat Flygvapenmuseet i Linköping, Dalahästtillverkningen i Dalarna, Sala Silvergruva och Målerås glasbruk i Småland. Aktiviteten riktar sig till åldrar mellan 13 och 27. Ansvarig ledare är Ali.

Körkortshjälp

Vi har i begränsad omfattning kunnat vara en hjälp framåt för våra unga medlemmar att ta B-körkort. En av våra ledare har fungerat som privat handledare och föreningen har delvis stått för drivmedelskostnaden. Vi har också i några fall kunnat bistå med hjälp till riskutbildningen, körlektioner på trafikskola och slutprov. Verksamheten är helt beroende av frivilliga insatser, och efterfrågan är stor. Därför utlovar vi i dagsläget inget stöd till nya deltagare under 2019/2020. Hittills har sammanlagt 8 medlemmar deltagit i verksamheten och än så länge har 4 av dem tagit körkort. Ansvarig ledare är Mats.

 

Ledarutbildning

KFUM Heby erbjuder genom sin tillhörighet till KFUM Mälardalen och KFUM Sverige, och därigenom YMCA och YWCA i världen, unika möjligheter till nya upplevelser och personlig utveckling. Lokalt arbetar vi med grundläggande ledarutbildning och styrelsekunskap. Att förstå hur en styrelse fungerar och att få vara med och engagera sig i en demokratisk organisation, är en viktig del av det svenska samhället och ett sätt för en ung människa att få göra sin röst hörd. Ansvarig ledare är Habib.

Kurs i WordPress

I januari 2020 kommer vi att hålla en weekend-kurs i hur man med hjälp av WordPress och byggverktyget Divi skapar en egen hemsida. Vi har fått ekonomiskt stöd av KFUM Mälardalen för att kunna genomföra detta. Anmäl dig redan nu!